Azi aleg sa multumesc


E dimineata. Soarele inunda camera, valuri de lumina imi trezesc ochii inca adormiti. Zambesc… Bunatatile lui Dumnezeu s-au reinnoit si azi fata de mine: inca traiesc, inca respir, inca vad. Inca o zi in care sa pot sa multumesc pentru minunile pe care le traiesc!
Gandul la mireasma cafelei baute in aerul proaspat al unei noi zile si alaturi de cel iubit, ma imbata de fericire. Doamne, iti multumesc pentru inca o zi!
Azi aleg sa multumesc!

Aleg sa multumesc pentru ca au fost zile in care am cunoscut mai mult decat greul…

Au fost zile in care datorita efectelor adverse ale chimioterapiei, mi-am pierdut vederea. Incepand de atunci, am invatat sa inchid mai des ochii si sa filtrez ce sa admir. Azi, ii feresc de „uraciunile care atrag privirile”. Azi aleg sa sa-i pazesc de-a fi atrasi de orice desertaciune. Aleg sa nu-i pironesc in lucruri materiale, ci sa-i bucur cu sarutul soarelui, verdele ierbii, desfatandu-i cu minunile Celui ce toate le-a creat.

Au fost saptamani in care nu am avut voce si orice cuvant pe care reuseam sa-l pronunt era o soapta gatuita si chinuita de durere. Atunci am invatat pretul cuvintelor. Atunci am invatat sa conversez cu mine si asta m-a facut sa simt ce inseamna inchisoarea. Inchisoarea gandurilor. Dar ce bine ca tot atunci am invatat sa vorbesc cu Dumnezeu! Stiu ce inseamna sa fii mut. De atunci imi aleg atent cuvintele, le cantaresc si daca-s cu folos, le rostesc. Tot atunci am invatat ca a noastre cuvinte pot zidi… si ce bine-i sa poti alege a cladi!

Au fost nenumarate zile in care am fost purtata pe brate. As fi fost fericita ca muschii mei sa fi fost atrofiati, dar erau topiti… Asemeni copiilor, am fost nevoita sa invat din nou sa merg… sa invat sa pasesc, dar sa imi aleg bine locul unde imi indrept pasii. Atunci am invatat zdrobirea. Am invatat ca nu pot face totul singura. Am invatat sa cer si sa primesc ajutorul. Am invatat ca orgoliul nu e o virtute.

Am invatat sa ma uit in oglinda si sa multumesc. Sa-mi vad reflectia si sa-mi spun: „Esti o minune!”. Sa privesc in sus si sa multumesc! Chiar daca nu mai am par, gene si in curand nici sprancene, chiar daca pielea mea e aproape transparenta si are paloarea unui cer intunecat, chiar daca tenul mi-e brazdat de cearcane adanci, am invatat ca nu de acolo vine frumusetea, ci din ochii celor dragi. Tot acolo e izvor de dragoste si pretuire.

Asa ca azi aleg sa multumesc, caci prin toate acestea, am invatat ce inseamna fericirea.

Azi aleg sa va multumesc tuturor celor ce ma purtati in ganduri de rugaciune.

Azi aleg sa multumesc. Pentru ca multumirea e o alegere.

Signature Simona POP 2

7 Comments

 1. Ale spune:

  Simona,asa o cheama si pe sora mea diagnosticata cu acelasi tip de cancer ca si tine.Aveam 7 ani cand am invatat ce inseamna durerea si mi-era frica sa o pup si sa o imbratisez pentru ca eu credeam ca e ultima data.A fost peste casa noastra o incercare grea.Dar si o minune!!!
  Acum are 3 copii minunati,parte parca si din mine,in conditiile in care i s-a zis ca nu va avea copilasi niciodata.
  Ce vad eu in toata povestea asta?ca Dumnezeu ne are scrisi in palma Lui si ca nimic nu ii este imposibil.Sunt calma caci stiu ca orice ar veni,El e langa mine.
  Simona,pacea Lui si bucuria de a fi cu El s te umple.Oriunde si nemsurat!

  • simonapop spune:

   Mulțumesc mult! E asa încurajator ceea ce mi-ai povestit!
   Nu este nimic întâmplător în aceasta lume!
   Fii binecuvântată din belșug împreună cu familia ta! Te îmbrățișez!

 2. Dana spune:

  Draga Simona,
  m-au incurajat asa tare cuvintele tale. Ne rugam pentru tine si noi stim ca avem un Dumnezeu puternic care poate. Fii tare si plina de incredere.

 3. Mirela Luca spune:

  Draga Simona nu pot sa spun decat atât : Domnul sa te binecuvanteze si sa te întărească zi de zi ! Mesajele tale sunt profunde, ancorate adânc in Cuvântul Domnului, asa cum ar trebui sa traim de fapt fiecare zi din viața noastră! Pentru ca, de fapt viata nu e a noastră, nu ne apartine, e darul Lui pentru noi ! Dar mai stiu ca El ne iubeste nespus si avem mare pret in ochii Lui si pentru aceasta s-a jertfit tocmai ca noi sa avem mai mult decât o viata scurta si chinuita pe acest pamant, prin jertfa Lui avem viata vesnica ! Doamne fii slavit !

 4. Florica spune:

  Imi este teama sa nu scriu ceva ce nu ar trebui sa scriu ,Esti deosebita in tot ce scri si in felul cum ai perceput si acceptat suferinta prin care treci pentru o vreme.Dumnezeu te-a ales pe tine ca sa fi o marturie pentru cei care de atatea ori nu stim sa dam pret vieti noastre si ne madarim in mofturile pe care credem ca le meritam,fara sa ne gandim ca fiecare clipa este un dar de la Dumnezeu pentru care trebuie sa fim multumitori. De doua zile am intrat pe blogul tau si prin tot ce spui vad prezenta lui Dumnezeu in viata ta si puterea pe care tot El ti-o da ca sa mergi mai departe cu credinta ca El poate totul. Dumnezeu te va intari oride cate ori va fi nevoie ,.Tu ai nevoie de incurajari ,dar tu esti cea care incurajezi atatea persoane pentru ca tu primesti direct de la Dumnezeu .El este taria ta! Dumnezeu sa te faca sanatoasa , sa fi o incurajare pentru multi si multi sa,Lcunoasca pe El si puterea lui prin cuvintele tale. Ma rog pentru tine .Fi tare in Hristos!

 5. Lidia Bangean spune:

  Esti o minune pentru noi si mulțumesc pentru ca ma faci sa apreciez viata mai mult si credința in Dumnezeu care este cea mai sigura arma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *