Ziua 1: Iertare

ziua1

Daca iertati oamenilor greselile lor, si Tatal vostru cel ceresc va va ierta greselile voastre. 

Dar daca nu iertati oamenilor greselile lor, nici Tatal vostru nu va va ierta greselile voastre.

(Matei 6: 14-15)

De multe ori in spital ma simteam ca la cinema. In primele zile in care am aflat ca sunt diagnosticata cu cancer, vedeam cum firul vietii mele se desfasoara vivace pe peretii salonului. Imi aminteam cu precizie fiecare persoana caruia ar fi trebuit sa ii cer sau sa ii acord iertare. Imi revenea in minte fiecare situatie si fiecare vorba nepotrivita, iar asta imi facea sufletul sa urle de dorinta de a inapoia zilele si anii, in speranta ca as putea schimba ceva. Mi-as fi dorit sa pot calatori in timp, insa iminenta mortii ma facea sa ma trezesc din aceasta stare de visare dureroasa.

Nu mi-a fost niciodata teama ca o sa mor. Ma paraliza o altfel de frica: teama ca ma voi infatisa inaintea lui Dumnezeu si mi se va cere socoteala pentru modul in care mi-am trait viata. Teama ca trecerea mea in cealata lume va fi ingreunata de poverile pe care pe purtam in spate. Teama ca voi fi intrebata de ranile care le-am pricinuit altora. Teama ca ranile din inima mea sangeranda, nu faceau altceva decat sa justifice amaraciunea neiertarii care imi incoltise in suflet.

Da, iertarea este conditionata. Daca nu ierti, nu vei fii iertat. Apropierea de moarte declanseaza in noi o dorinta de a repara lucrurile. O dorinta izvorata din constiinta pe care Dumnezeu a sadit-o in noi. O dorinta care ne face sa lasam la o parte orice fel de orgolii, pentru a fi gata la a parasi aceasta lume impacati. Pe patul de spital, remuscarea intrece orice durere trupeasca.

Tu cui trebuie sa ceri iertare? Esti pregatit sa parasesti aceasta lume fara nici un fel de remuscare? Esti, tu, gata sa spui ferm ca in sufletul tau nu locuieste nicio farama de neiertare?

“Iarta-ma” – un cuvant asa scurt, dar totusi cu multa greutate. Rosteste-l si vei vedea cum te vei elibera de poveri!

Signature Simona POP 2

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *