Ziua 7: Lumina, mireasma si sare

ziua 7

Faceti toate lucrurile fara cartiri si fara sovaieli, ca sa fiti fara prihana si curati, copii ai lui Dumnezeu, fara vina, in mijlocul unui neam ticalos si stricat, in care straluciti ca niste lumini in lume (Filipeni 2:14-15)

In perioadele de suferinta, multe persoane se regasesc in cuvintele si durerea lui Iov. L-am citit pe Iov si l-am privit intodeauna ca un titan al credintei, insa nu mi-am permis niciodata sa ma compar cu el. In schimb, cu Iona am dus cel mai aprige dispute, Iona – omul caruia Dumnezeu i-a dat o misiune, iar el a ales fuga in directia contrarie.

Iona a fost un om fara lumina, mireasma si sare. Daca Iona ar fi avut in el lumina lui Dumnezeu, ceilalti marinari nu ar fi trebuit sa il mai intrebe din ce popor vine. Apartenenta la poporul lui Dumnezeu trebuia sa fie vizibila asemenea unei lumini care clarifica totul. Daca Iona ar fi fost un om plin de mireasma lui Dumnezeu, nu ar fi dormit dus in fundul corabiei, ci asemeni unui parfum a carei prezenta este placuta si de dorit, Iona ar fi fost chemat de catre ceilalti corabieri la a povesti minunile lui Dumnezeu. Daca Iona ar fi avut vorbirea dreasa cu sare, nu s-ar fi maniat din pricina unui curcubete.

M-am certat adesea cu Iona pentru ca m-am regasit in el. A fost ca un alter ego. Mi-am amintit de toate datile in care lumina mea era neclara, mireasca ambigua, iar in vorbire aveam prea multa sau deloc sare.

Tu ai in tine mireasma, lumina si sarea lui Dumnezeu?

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *