Ziua 12: Lupta gandurilor

ziua 12Caci noi n-avem de luptat impotriva carnii si sangelui, ci impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii care sunt in locurile ceresti. (Efes.6:12)

Cea mai crancena lupta nu a fost cu boala. Eu nu am luptat si nici nu am invins cancerul. Daca ar fi trebuit sa lupt, as fi pierdut batalia inca din primele zile ale diagnosticarii. Dumnezeu a luptat pentru mine. Cea mai crancena lupta a mea fost cu gandurile – e  lupta la nivelul mintii  care nu inceteaza niciodata.

In momentul in care mi-am pierdut vocea si capacitatea de a da frau liber emotiilor, au inceput sa clocoteasca in minte, atacandu-ma pe toate fronturile. Lupta se dadea in sinele meu, iar miza era credinta. Eram bombardata de ganduri menite sa ma puna la pamant. Totul se rascula impotriva lui Dumnezeu, incercand a ma determina sa imi indrept armele spre El. Sa-L prind de reverul hainei si sa-L intreb de ce?! De ce sunt menita sa mor intr-un chip asa groaznic? Chiar atat de mult am gresit incat sa merit soarta asta? 

Tarziu de tot am inteles ca spre cer  trebuie sa alegi a-ti indrepta fie ochii, fie pumnii. Fie rugaciunile, fie injuriile. Fie inima, fie spatele. La usa lui Dumnezeu nu se bate cu bocancii… La usa lui Dumnezeu armele se lasa jos, lupta se opreste,  recunoscand neputinta. La usa lui Dumnezeu are loc predarea. Abia atunci El intervine. Abia atunci incepe adevarata lupta care aduce intotdeauna biruinta.

Ma lupt si acum cu gandurile: Poate cancerul va recidiva fiindca nu alegi transplantul … Poate nu vei avea copii niciodata … Poate te va urmari alta forma de cancer … Poate sirul incercarilor nu se oprete aici – poate la urmatoarea usa te asteapta alta boala … Munti de poate… Atunci aleg sa ma incred in Cel care a castigat batalia pentru mine. Aleg sa-mi vars gandurile inaintea Lui, cerandu-i sa ma ajute sa lupt cu neputinta mea.

Tu ce ganduri trebuie sa predai? Ce ganduri nedesprinse din cer te framanta? Care foc te mistuie, distrugand si ultima farama de credinta?

Signature Simona POP 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *