Multumit sau multumitor?

ziua 19Multumiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; caci aceasta este voia lui Dumnezeu, in Hristos Isus, cu privire la voi. (1Tesaloniceni 5:18)

Cea mai mare problema a mea inainte de cancer a fost nemultumirea – o nemultumire atat de acida si puternica, incat imi inunda inima de amaraciune si lacomie. O nemultumire pe care de multe ori o ascundeam sub masca perfectionismului. Mi se parea o calitate a fi perfectionist si credeam ca asta imi va aduce doar beneficii. Nu imi placeau lucrurile bine facute. Aspiram intotdeauna la foarte bine, foarte mult si foarte frumos.  Umbra a ceea ce credeam eu ca e o calitate, mi-a adus doar nefericire.

In orice moment al vietii, oricat de fericit si frumos, eu iscodeam si gaseam ceva de imbunatatit. Nici unul din lucrurile din jur nu ma multumeau. Diminetile mele incepeau cautand lucruri noi de indreptat, noi motive de schimbare si noi asteptari care sa imi aduca implinire. Si am trait multa vreme asa crezand ca sunt bine, desi sub masca mea, se adunase deja multa amaraciune si nefericire. Abia in momentul in care am fost lovita de cancer, am inceput sa realizez cat de binecuvantat am putut fi… Cate de nulta fericire aveam in jur, sub ochii mei, dar masca imi obtura realitatea.

Am invatat sa fiu multumita si multumitoare pe patul de spital, sub cele mai crunte suferinte. Am invatat sa multumesc celor care mi-au fost alaturi si lui Dumnezeu pentru darurile minunate din viata mea. Am invatat sa multumesc pentru ca pot pune capul pe perna in pace si liniste in caminul meu si nu intr-un pat de spital, am invatat sa multumesc lui Dumnezeu in fiecare dimineata cand deschid ochii si traiesc, vad, respir si vorbesc.

Am invatat sa ma bucur de adierea vantului, de mangaierea soarelui si de plansetul norilor, multumind lui Dumnezeu pentru asa binecuvantari. Am invatat sa simt fericirea in gustul pepenelui galben cu parfum de vara.

Am invatat sa multumesc chiar si atunci cand doare, sa zambesc cand altii ma ranesc si sa multumesc lui Dumnezeu ca ma intareste in fiecare zi. Am invatat sa plec genunchii si sa multumesc lui Dumnezeu in fiecare zi de luni, cand rezultatele analizelor ma  certifica un om sanatos. Mai presus de orice sunt multumita ca sunt sanatoasa, si sunt multumitoare ca am primit o alta sansa la viata. Sunt multumita si multumitoare ca Dumnezeu mi-a permis sa renasc, acum la 26 de ani…

Sunt multumita, multumitoare si fericita ca dintr-un biet vas spart de lut, Dumnezeu ma lucreaza, ma slefuieste si ma conduce, punandu-ma la loc de cinste…

Tu, cititorule, pentru ce trebuie sa fii multumit si multumitor?

Signature Simona POP 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *