Cu o dragoste din dragostea Ta…

forgive_by_jaicca

Sursa foto: deviantart.com

Si chiar daca mi-as imparti toata averea pentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars, si n-as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic. (1Cor.13:3)

“Doamne, invata-ma sa iubesc cu o dragoste desprinsa din dragostea Ta.  Umple-mi pustiul inimii cu roade sfinte. Invata-ma sa ii iubesc pe cei greu de iubit si sa ii pretuiesc pe cei departe sufletului meu. Printre rani, spini si amar, sadeste Tu poame grase si miezoase, satura-mi sufletul cu dragostea Ta…” 

… au fost cuvinte cu care m-am rugat adesea, cerand indurare peste inima mea. Mi-a dorit o intelepciune sfanta, care sa cuprinda macar o farama din dragostea lui Dumnezeu.

A fost greu… cei de la care speram sa imi fie alaturi, oameni pentru care am asteptat insetata schimbare peste viata lor, oameni apropiati, oameni carora Dumnezeu mi-a dat puterea sa nu le gresesc, oameni pentru care am plans si am cerut indurare de la Tatal meu, oameni cu care credeam ca avem acelasi Tata… Acei oameni m-au ranit in cele mai grele momente din viata mea. Am spus-o si o voi spune intotdeauna, nu durerile trupesti au fost cele care mi-au macinat zilele din spital, ci cumplite suferinti interioare… Dezamagiri, vorbe nepotrivite, dispret si barfe…

Pentru o vreme de neveghere am purtat amaraciune in inima. M-am simtit nedreptatita si voiam sa demonstrez cat de “persecutata” am putut fi… Totul pana intr-o zi: o zi in care Dumnezeu a schimbat raul in bine. Cu blandete M-a invatat ca dragostea desprinsa din cer darama ziduri, nu le ridica. Dragostea despinsa din cer nu se opreste in politeturi ieftine, ci mai strabate un pas in plus, rostind cu o rugaciune mai mult. Dragostea din Dumnezeu nu te va tine la distanta din cauza greselilor tale. Dragostea din Dumnezeu nu reinvie trecutul, amintindu-l cu durere in fiecare gand si ceas. Dragostea din Dumnezeu panseaza si vindeca orice rana a inimii, dupa fiecare lovitura ea iubeste mai mult, intoarce obrazul, neprefacuta te primeste cu caldura si ochi senini…

Te intreaba dar, pe tine cine te-a ranit? Pentru cine trebuie sa inveti dragostea despinsa din Dumnezeu? Iubesti asa cum vrea El sa iubesti? Sau iubirea ta fata de semeni se opreste in fata lucrurilor de neiertat?

Tine mine, daca sunt oameni in viata ta pe care nu ii poti privi in ochi, cum te vei uita la Dumnezeu?

Signature Simona POP 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *