Despietreste-ti inima !

4908611337_ea7ebc8f78_b“Caci inima acestui popor s-a impietrit; au ajuns tari de urechi, si-au inchis ochii, ca nu cumva sa vada cu ochii, sa auda cu urechile, sa inteleaga cu inima, sa se intoarca la Dumnezeu.” (Matei 13:15)

E usor sa ceri si sa astepti o trezire. E usor sa intinzi mainile catre cer, crezand ca minunile se intampla la rugaciunea ta. E usor sa inchizi ochii, pretinzand ca Dumnezeu nu mai lucreaza, daca tu nu simti fiori. E usor sa iti astupi urechile si sa astepti inviorare, cand inima ta e surda la Cuvant. E usor sa intri in tipare ce te fac aparent un credincios model. E usor doar a vorbi…

Spunem si cerem adesea treziri spirituale, dar avem ochii orientati inspre noi si pierdem ritmul lui Dumnezeu. Cand incepi sa dansezi dupa ritmul acestei lumi, dintr-o inima de carne, vei avea una de piatra – surda si oarba la ce se intampla in jur. Bunatatile Domnului se reinnoiesc in fiecare dimineata, cu un nou rasarit, o noua respiratie, o alta plimbare, alte ganduri, vise, planuri… Bunatatile Domnului se reinnoiesc de fiecare data cand gresim si nu suntem pedepsiti. Harul Sau se inmulteste cu fiecare bataie a inimii ! Nu meritam nici unul sa traim ziua de maine – vina noastra e prea mare si ne condamna zilnic.

Nu stiu cum esti tu, dar eu traiesc o trezire spirituala in fiecare dimineata, pentru ca vad miracole peste tot in jurul meu. Aud la prima ora a zilei un cronometru care imi ticaie in ceafa, trezindu-ma la realitate, avertizandu-ma ca timpul e pe sfarsite. Mi se rupe inima pentru celelalte cinci fecioare…

O inima de piatra e plina de ziduri – ea nu poate fi umpluta. O inima din Dumnezeu abunda de undelemn sfant, ea raspandeste lumina si mireasma. Inima de piatra ramane rece la Cuvantul lui Dumezeu. Carteste, se umfla de mandrie, clocoteste de pacat si falsifica bucurii. Inima din Dumnezeu e plina de dragoste, plange cu cei ce plang si rade cu cei in veselie. Nu se teme, nadajduieste in Cuvant si se reinnoieste in promisiuni sfinte in fiecare dimineata.

Tu cum te rogi si cum e inima ta? 

Signature Simona POP 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *