Anotimpul iertarii

anotimoul iertarii simona pop

 

anotimoul iertarii simona popDraga mea,

Sunt momente in care trebuie sa intelegi ca viata ti se prezinta de multe ori in anotimpuri: ale schimbarii, ale cantecului, anotimpuri de tranzitie, de durere, de bucurii, de lupta, redescoperire si reinnoire, dar cel mai important dintre toate este anotimpul iertarii: el este cel care le dicteaza cursul celorlalte – sa tii minte asta!

Nu te lasa chinuita de anotimpul neiertarii, caci el iti schingiuieste sufletul si ratiunea, iar la coltul gurii tale vor inflori cuvinte rautacioase, amaraciunea va da lăstari, ganduri negre te vor chinui in ceasuri de noapte, o marama a incruntarii ti se va asterne pe fata, iar zilele iti vor deveni tot mai anoste, jefuite de orice bucurie marunta, raza de soare sau licar de speranta.

Iertarea e un dar care ti-a fost oferit de Tatal tau Ceresc, un diamant care te reinnoieste, o piatra pretioasa al carui pret s-a platit cu sange, poti sa-i spui chiar talisman vindecator. Suntem nimic fara dragoste si clementa, suntem goi si fara sens, niste calatori fara destinatie si niste suflete despartite de Creator.

Exista o reteta pentru a razbi pe campul de lupta al vietii: panseaza orice rana a sufletului cu alifia iertarii, iar acolo va incolti dragostea. Alege sa triezi ceea ce cultivi in inima ta. Florile uratului n-au ce cauta intr-o inima curata, iar buruienile rautatilor nu-s pentru tine! Smulge iedera barfei care prinde radacina, umbrindu-ti privirea dinspre Cer! In vizorul tau trebuie sa fie Cununa Vietii! E atat de frumoasa! Chiar daca ea se plateste de multe ori cu lacrimi, respingere si amar, tu n-o scapa din ochi, caci rasplata durerilor de aici e mare, acolo sus, acasa…

Respinsa fara motiv de cele mai multe ori, biciuita verbal in spatele usilor inchise, lovita cu aroganta si zambete ironice, tu tine-ti capul sus, caci esti Fiica de Rege, nu victima. Identitatea tu ti-o alegi: esti bataia de joc a diavolului sau copil de imparat?! Mi-amintesc de o viziune primita de la Domnul, in timpul de rugaciune din biserica: ma rugam intens Tatalui Ceresc sa-mi descopere ce vrea de la inchinarea mea. Atunci am vazut toata biserica, membru cu membru, legati cu funii: unii de altar, altii intre ei… Tarziu am inteles ca multi dintre noi suntem atat de incalciti si angrenati in lupte cu aproapele. La fel ca fariseul, “Doamne, iti multumesc ca nu sunt ca ceilalti oameni, rapitori, nedrepti si desfranati, sau ca acest vames”… Suntem deconectati de altar si pierduti in labirintul intrigilor… Cand esti ocupat sa-ti veghezi inima, nu mai ai timp sa cauti paiul din ochiul celui de langa tine. Arunca-ti ancora spre altar!

Nu e datoria ta sa tanjesti dupa acceptare sau sa cauti exemple in oameni. Singurul exemplu e Isus: cel mai respins om din istorie, si totusi cel mai plin de dragoste: respins de tatal sau pamantesc – Iosif, respins de imparatul Irod inca de cand s-a auzit vestea nasterii Lui, respins de cei din locul natal pentru ca era doar un fiu de tamplar, respins de poporul sau ca Mesia, iar exemplele pot continua. Tu tine minte, draga mea, toata aceasta respingere nu i-a afectat deciziile, atitudinea sau modul in care ii trata pe cei din jur. Singura acceptare de care ai nevoie este cea a Cerului!

In momentele in care am fost tintuita de patul de spital si schingiuita de angoasa mortii, mi-a fost frica sa parasesc aceasta lume neimpacata cu cei carora le-am gresit. E un sentiment inexplicabil, care apare de nicaieri: nevoia de a ierta si a fi iertat. Ofera-ti tie acest dar, in primul rand: iarta fara sa ti se ceara iertare si iubeste fara sa primesti iubire la schimb. Iarta fara sa mai cantaresti gravitatea greselii, amploarea pacatului sau intentia persoanei care ti-a facut rau. Iarta si nu doar discuta despre iertare. Iarta pentru a fi eliberata – cand aduni in inima ta neiertare, ii pregatesti Satanei un sol fertil pentru amaraciune si deschizi usa altor pacate viclene. Iarta punctual, nu selectiv si aminteste-ti in fiecare zi de pretul care a fost platit pentru iertarea ta!

2 Comments

  1. simona spune:

    …e de departe cel mai real,adevarat ,profund,dureros,eliberator articol ce l-am citit vre-odata…ITI MULTUMESC CU TOATA FIINTA MEA !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *